Tarta de vara cu piersici si blat crocant de covrigei

S29_5153.jpg
 

În vizită la părinții mei weekend-ul acesta, am vrut să pregătesc un desert răcoritor și bun, cu care să sărbătorim luna mea preferată de vară - August. Văzusem de ceva vreme pe pinterest ideea unei tarte cu blat de covrigei sărați și mi se părea foarte apetisantă, așa că am decis să pun în practică ideea. Sper din suflet să încercați rețeta - e destul de rapidă, nu necesită vreo tehnică specială, dar e extraordinar de bună. Blatul din covrigei e crocant, dulce-sărat; crema e proaspătă și fină, iar fructele de pe tartă sunt dulci-acrișoare și aromate. Un desert cu care veți putea, cu siguranță, impresiona orice musafiri - la noi în familie totul s-a mâncat din prima seară.


Reteta:

Blatul cu covrigei

- 250g de covrigei sărați

- 200g unt

- 4 linguri de miere de albine

Într-un robot de bucătărie se mărunțesc covrigeii cât mai fin. Se amestecă untul topit și mierea. Se apasă cât mai uniform cu degetele într-o formă de tartă, iar ce rămâne din amestec se coace separat - vom folosi mai târziu firimiturile extra. Se coace bunătatea la 180°C, cam 8 minute. Se lasă să se răcească de tot, după coacere.

Umplutura tartei

- un borcan cu gem delicios de fructe. Alegeți ceva acrișor și proaspăt - eu am pus cel mai bun gem de căpșuni, făcut de mama.

- 200g de smântână 30%;

- 200ml frișcă neindulcită; - 4-5 linguri de zahăr pudră;

- un pliculeț de zahăr vanilat.

Când crusta tartei s-a răcit, întindem câteva linguri generoase de gem. Nu trebuie să folosim tot borcanul, doar să fie un strat uniform. Apoi amestecăm cu mixerul smântâna, frișca, zahărul și zahărul vanilat până ajungem la o textură aerată, dar nu tare. Crema nu trebuie să fie prea dulce, o vom echilibra cu piersicile. Întindem crema peste stratul de gem și punem tarta la frigider.

Topping

- 100g miere de albine;

- 3 piersici coapte, dar tari.

Fierbem mierea de albine și adăugăm piersicile tăiate felii. Le lăsăm la fiert, amestecând cu grijă, cam 5-6 minute. Apoi le lăsăm să se răcească, după care le așezăm peste stratul de cremă. Putem să decorăm apoi tarta cu piersici proaspete, zmeură, căpșuni, afine, mure sau orice fructe avem la îndemână.

S29_5146.jpg
S29_5043''.jpg

O singură mențiune - tarta asta e destul de greu de tăiat. Piersicile stau pe un strat de cremă moale, și se vor afunda în ea când vom încerca să le tăiem. O soluție ar fi să o congelăm una-două ore, apoi să o tăiem și să o lăsăm să se decongeleze. Sau, și mai bine - embrace the mess. E delicioasă în orice caz. Dacă doriți să urmăriți rețeta pas cu pas, am făcut un reel pe instagram - mă găsiți aici.

Vă îmbrățișez cu aromă de piersici și zmeură,