Gingerbread rolls vegane

Vremea asta schimbătoare cere un pic de comfort food delicios. Cinnamon rolls sunt un desert pe care îl facem de ani de zile acasă, iar anul acesta le-am dat un mic upgrade adăugând ghimbir, cardamon, nucșoară și cuișoare - deci le putem numi Gingerbread Rolls. Bonus, sunt vegane și extraordinar de ușor de făcut.

Câteva observații:

- e bine să folosiți o banană câââât mai coaptă. În ultimul stadiu al vieții, să fie urâtă și cu pete negre. Va fi mai dulce, mai aromată și mai ușor de făcut piure;

- dacă aveți un KitchenAid sau ceva similar, more power to you, puteți amesteca bine-mersi aluatul în el și nu vă mai obosiți cu frământatul.

- dacă nu aveți la îndemână băutură Alpro de migdale, puteți folosi de alune, de soia sau de ovăz.

- Nu trebuie neapărat să folosiți toate mirodeniile menționate de mine; puteți face variații - doar cardamon, sau scorțișoară + nucșoară, the world is your oyster.


 

 

Gingerbread rolls vegane

Ingrediente

Aluat

  • 240 ml băutură Alpro de migdale

  • 40 g ulei sau unt de cocos (3 linguri)

  • Un pachețel de drojdie (7g)

  • O lingură de zahăr

  • 1/2 linguriță de sare

  • o banană coaptă

  • aprox. 400 g făină

Umplutură

  • 50g ulei sau unt de cocos

  • 5 linguri de zahăr brun

  • 3 linguri de scorțișoară

  • 1 lingură de ghimbir măcinat

  • 1/2 linguriță de cuișoare măcinate

  • 1 linguriță de nucșoară măcinată

  • 1 linguriță de cardamon

Glazura

  • O lingură de băutură Alpro de migdale

  • 3-4 linguri de zahăr pudră

  • 1/2 linguriță de sare

Instructiuni

1. Topim untul de cocos la microunde și adaugăm băutura Alpro de migdale; amestecăm bine și adaugăm un pachețel de drojdie. Îl lăsăm câteva minute să se activeze, apoi adăugăm lingura de zahăr și amestecăm.

2. Facem banana piure cât mai fin;

3. Amestecăm făina și sarea; adăugăm în același bol amestecul de băutură de migdale și banana;

4. Omogenizăm totul cu mâinile, până devine un aluat lipicios. Îl scoatem din bol și îl frământam pe masa tapetată cu făină, până când aluatul nu mai e așa lipicios, ci e ferm și frumos - cam 5-6 minute. Bineînțeles, dacă aveți stand mixer, puteți face toată treaba asta în el, folosind cârligul.

5. Punem aluatul înapoi în bol, îl acoperim și îl lăsăm o oră la căldurică, până se dublează în volum.

6. Amestecăm scorțișoara și celelalte mirodenii cu zahărul brun și topim untul de cocos.

7. Întindem aluatul cu un sucitor, îl pensulăm cu unt de cocos topit și presărăm amestecul de zahăr brun și mirodenii. Rulăm aluatul cu grijă.

8. Cu o ață subțire (eu am folosit ață de cusut) tăiem ruloul de aluat în 9 bucățele egale. Ajută să le măsurăm cu un liniar. Punem cele 9 rulouri în tavă, o acoperim și mai lăsăm la dospit încă o oră.

9. Preîncălzim cuptorul la 175°C. Coacem rulourile 3-35 de minute, până sunt aurii și parfumate.

10. După ce se răcesc puțin, amestecăm băutura de migdale, zahărul pudră și sarea și turnăm peste toată tava. Le consumăm calde, în fața șemineului.


 

Ca de obicei, dacă încercați rețeta, dați-mi un tag pe instagram - @ancacheregi, să mă inspir și eu din bunătățile pe care le faceți,

Love,