Coronita din profiterol, cu ciocolata alba si gold

Dacă vă întrebați ce se va afla pe masa noastră de Crăciun, aici e răspunsul - cel mai festiv, estetic și DE-LI-CIOS desert posibil. O coroniță din mini choux a la creme (adică un fel de profiterol) umpluți cu cremă de patiserie cu ciocolată Callebaut Gold și albă. Ciocolata din exterior e crocantă, choux sunt proaspeți și buni, iar crema din interior e un deliciu absolut.

Câteva observatii:

  • ciocolata folosită va avea un mare impact asupra rețetei. Eu am folosit Callebaut - o ciocolată belgiană extraordinar de fina și de aromată. Găsiți Callebaut în Selgros și în Carrefour. În principiu, folosiți în rețetă ciocolată pe care o mâncați cu placere și goală.

  • rețeta cojilor de choux e de de pe blogul savori urbane. Tot acolo găsiți și indicații foarte detaliate care să asigure succesul rețetei.

  • Bineînțeles, rețeta se poate personaliza folosind ciocolată cu lapte sau neagră. Doar să fie ciocolată bună și de calitate.

 

 

coronita din profiterol cu ciocolata

Ingrediente

Aluat choux

  • 75 ml lapte

  • 75 ml apă

  • 60 g unt cu min 80% grăsime

  • un vârf de cuțit sare

  • 120 g făină

  • 150 g ou cântărit (3-4 oua)

Cremă ciocolată

  • 60g gălbenuș de ou

  • 24g amidon de porumb

  • 380g lapte integral

  • 100g ciocolată albă Callebaut

  • 100g ciocolată Gold Callebaut

Pentru glazurat - ciocolată albă și gold, topită la microunde.

Instructiuni

Cum ziceam, reteta pentru choux este de pe blogul Savori Urbane. Tot aici gasiti instructiuni foarte clare pentru cum sa ii realizati.

Crema, în schimb, o preparăm împreună. Ca să avem două tipuri de cremă, pregătim ciocolata Gold și cea albă în două boluri diferite. Punem laptele la fiert. Amestecăm într-un bol gălbenușul și amidonul. Când laptele fierbe, îl turnăm în fir subțire peste gălbenuș, amestecând constant. Turnăm tot amestecul înapoi în oală, și, amestecând continuu, îl aducem înapoi la fierbere. În momentul în care a fiert, luăm oala de pe foc. Aici e partea tricky - trebuie să turnăm exact jumătate de amestec peste fiecare ciocolată. Sfatul meu e să turnați aprox. 220g de cremă peste fiecare ciocolată; dacă cumva mai rămâne, o împărțiți cât de egal puteți. Crema fierbinte va topi ciocolata, și veți putea amesteca totul așa încât să obțineți ceva delicios. Punem crema la răcit.

Când avem cojile de choux coapte și răcite, punem crema răcită într-un poș și umplem cu grijă fiecare choux. Umplem o jumătate cu cremă de ciocolată albă, iar jumătate cu cremă Gold.

Topim ciocolata albă și Gold la microunde, în incremente de 30 de secunde. Trecem fiecare profiterol umplut prin ciocolată topită - cele cu cremă albă în ciocolată albă, cele cu ciocolată Gold în ciocolată Gold. Le aranjăm frumos într-o coroniță și le decorăm după plac.


 

Vă doresc să vă aducă Moșul tot ce vă doriți,

Love,