15 things about me

Da, da, I know - cea mai narcisistă postare ever. Cu toate astea, deja simt că ajunge pe aici lume care nu mă cunoaște direct și personal (feeling like a superstar - am trecut de stadiul "doar mama se uită pe blogul meu" - achievement unlocked) și m-am gândit să fac un mic introduction (sau mare, dacă chiar găsesc 15 chestii de scris despre mine) ca să știți cât de cât cine sunt. 

Without further ado, să începem:

1. Am 23 de ani și aproape întotdeauna am fost cea mai mică din orice grup. Am o soră mai mare, toți iubiții mei au fost mai mari, prietena mea cea mai bună - again. M-am obișnuit cu chestia asta și îmi place. Mă simt un pic răsfățată.

2. După cum ziceam, ca să încheiem discuția despre vârste - iubitul meu (oh wait, logodnicul meu! how about that) e mai în vârstă decât mine. Îl cheamă Bogdan, are 32 de ani, e graphic designer și fotograf (talk about common interests) și e cel mai frumos om pe care îl cunosc. Period. Urmează să ne căsătorim în 7 iulie 2018. "Oh, dar ești prea tânără ca să te măriți!", "Vai, e prea mare diferența de vârstă dintre voi!", "Nu ți-ai trăit încă viața, ieși la agățat!" - le-am auzit pe toate, mulțumesc.

3. Celălalt personaj important din viața noastră e Helga, o pisică minunat de afectuoasă care ne înghesuie în pat în fiecare noapte, ne trezește țopăind pe noi și adoarme pe mâna mea de câte ori lucrez la laptop.

4. M-am mutat în Cluj în 2013 ca să studiez Arhitectura. 4 ani mai târziu - sunt încă studentă, pentru că facultatea asta are 6 ani obligatorii. Am un love/hate relationship cu școala. Love pentru că îmi plac proiectele, îmi place teoria arhitecturii, mă inspiră maxim unii profesori. Hate, pentru că detest să învăț chestii pe de rost; aș face orice altceva, aș trage la căruță, aș face curat în casă, aș ara câmpii întregi numai să nu trebuiască să memorez tâmpenii pentru examene. As a bonus, uit aproape tot în momentul în care ies din sala de examen. #pățăști

5. Iubesc fotografia încă din liceu, când îmi scoteam prietenele frumoase la ședințe foto (Andreea și Briste, vă mulțumesc pentru răbdarea infinită). Viața m-a dus pe căi tot mai frumoase, mai ales de când îl cunosc pe Bogdan, alături de care am învățat foarte mult; totuși, cea mai mare influență asupra carierei mele o are prietena și muza mea, Fica Bălăncan, care m-a făcut să mă îndrăgostesc de fotografia de modă. Câțiva ani mai târziu, I'm a full time fashion photographer și asta e aproape tot ce vreau să fac în viață.

6. Apropo de fashion photography, tocmai mi-am deschis un super studio în Cluj, alături de prietenele mele Alina Ceușan, Carmen Grebenișan și Ingrid Teodosiu. E genul acela de spațiu super creative, care te îndeamnă la muncă și la proiecte faine. Ador să fiu acolo. Best vibes ever.

7. Pe lângă arhitectură și fotografie, mă pasionează designul grafic și designul interior. Ca designer grafic am tot lucrat, mai ales împreună cu Bogdan, la diferite proiecte; și, spre fericirea mea absolută, momentan am norocul de a proiecta interiorul unei case, alta decât a noastră proprie.

8. Una din activitățile mele preferate e să meșteresc diverse chestii prin casă, împreună cu Bogdan. O să urmeze o postare cu un tur al apartamentului, unde o să vedeți despre ce vorbesc. Îmi mai place foarte mult să citesc, să scriu aici, pe blog (relaxarea supremă), mă pasionează caligrafia. Mi-ar plăcea să fiu ceva mai bună la desen.

9. Momentul meu preferat din zi: dimineața cât mai devreme, împreună la cafea (dacă se poate, pe balcon), cu o zi lungă și liniștită înainte.

10. Am un love/hate relationship și cu mine însămi. În general, mă iubesc destul de tare; îmi plac ochii, dinții, sânii, talia și mâinile mele. Uneori mă simt un pic grasetă și mai slăbesc câteva kilograme, atunci încep să-mi placă și picioarele. Îmi detestam tare de tot nasul, dar anul trecut am făcut pasul cel mare și l-am operat, așa că acum se află pe "love" list. Deși în general sunt destul de harnică, uneori procrastinez ore întregi (cum ar fi atunci când am de învățat, vezi punctul 4) și atunci mă cam urăsc. Mai am și momente când mă uit la munca mea (mai ales la fotografii) și nu îmi place nimic și mi se pare că sunt ultimul fail. Dar mi se urcă Helga în brațe și mă simt mai bine. 

11. Petrec foarte mult timp acasă. Cred că un pic îl disper pe Bogdan (I love you, tho), dar pentru mine ziua ideală se desfășoară acasă, cu treburile mele mici, o carte citită, o masă bună gătită împreună și munca făcută în liniște, la laptop. N-am fost niciodată a "party animal" kind of girl, și decât o noapte petrecută în club, prefer de un milion de ori o dimineață liniștită, fără dureri de cap. In schimb, las fericită comfortul de acasă pentru orice fel de excursie. City break, ieșire în natură, roadtrip, mers la mare, zburat până pe cealaltă parte a globului? I'm in. Ca norocul, am lângă mine just the perfect guy pentru orice aventură.

12. În ultima vreme, am avut o abordare destul de minimalistă a vieții mele. I've been downsizing a lot. Nu prea mai cumpăr chestii (în special haine), am renunțat / făcut cadou / donat foarte multe lucruri pe care nu prea le foloseam. Și mă simt minunat așa. Oricum, în ceea ce privește stilul meu vestimentar, less will always be more. Prefer să am piese puține și să investesc în calitate, decât în trenduri și în reduceri. Dar ăsta e un proces și încă învăț. 

13. Iubesc mâncarea. O ador, Trăiesc pentru paste și prăjituri. Zahărul e cea mai mare iubire a mea. Și cel mai mare dușman. Aș putea mânca dulciuri cât e ziua de lungă. Și paste. Mâncarea mea preferată sunt tagliatelele tartufate de la Camino, care s-a închis de câteva săptămâni, așa că momentan sunt în căutarea unui nou fel preferat. Cu toate astea, am episoade de "omg sunt o grasă îngrozitoare" destul de des, așa că în ultima vreme eu și Bogdan gătim foarte mult acasă. În timpul săptămânii mai ales îmi număr destul de riguros caloriile și încerc să mănânc cât mai sănătos. Și faptul că reușim, fără eforturi prea mari, mă face extrem de fericită. 

14. Nu sunt cea mai sociabilă persoană din lume. Îmi iubesc enorm toți prietenii (care sunt mult mai mulți decât aș fi crezut vreodată că pot să manage-uiesc), dar de multe ori răsuflu ușurată când un plan social se anulează și pot să stau liniștită acasă. Nici la capitolul "băgat în seamă" cu oameni nu sunt prea bună - am mult de învățat aici. Și decât să dau un telefon, prefer să scriu de mână 100 de mailuri. Oameni buni din viața mea care nu sunteți mama, vă rog din suflet nu mă sunați dacă nu e ceva urgent, pentru că de fiecare dată respir adânc de trei ori înainte să răspund și probabil îmi și dau ochii peste cap. Vă iubesc și vă apreciez mult, just. don't. call.

15. Planurile de viitor includ... Pe rând: să termin facultatea de Arhitectură și să văd ce fac cu ea - poate mi-ar plăcea să predau, poate mi-ar plăcea să fac în continuare design interior? Vedem unde ne duce viața. Să cresc cât mai mult ca fotograf de modă - my greatest passion; vreau să fac editoriale cu fete superbe, să experimentez cu toate felurile de lumină, să învăț, să cunosc oameni talentați și interesanți, să lucrez mult, mult de tot. Mi-ar plăcea să mă dezvolt mai mult și pe planul designului grafic, pe care l-am lăsat un pic la o parte în ultimul an. Probabil ăsta va fi primul meu job real. Nu știu. Tot în viitorul apropiat se află și nunta noastră, care mă entuziasmează mai mult ca idee (un party cu toți prietenii noștri + acte oficiale care să confirme că omul ăsta superb e al meu? Hell yeah!) decât ca plan bine definit (Do I really need a wedding dress? Chiar trebuie să decid culoarea șervețelelor?), dar încet încet o planificăm și va fi frumos. Sper ca viitorul să includă cât mai multe excursii, atât alături de Bogdan, cât și de mama. Neapărat vreau să o duc pe mama undeva. Dragi clienți ai mei, atunci când vi se pare că cer prea mulți bani pentru serviciile foto, gândiți-vă că toți bănuții respectivi intră în fondul "excursie cu mama". It's for a good cause! Nu mai am alte nasuri de operat.  

Woohoo! A fost mai ușor decât credeam. Sper că nu v-am disperat cu toate detaliile astea complet nenecesare despre mine. Too long, didn't read? Pe scurt: sunt fotograf de modă, designer grafic și viitor arhitect, iubitoare de pisici, un pic antisocială, cu un viitor soț mișto care mă scoate din casă și mă duce în locuri frumoase. Dacă aveți orice întrebări despre orice (facultate, muncă, blog, absolut orice), le aștept la comentarii! 

Thanks for taking the time to read.

Love,