last year in pictures

Astăzi am avut o zi dedicata unei retrospective: care sunt ședințele foto pe care le-am realizat în anul ce tocmai a trecut? Am făcut o selecție cu câteva din fotografiile mele preferate:

Anul a început cum nu se putea mai bine, cu un shooting scurt și la obiect - și al naibii de înghețat - alături de draga mea prietenă, Alina Ceușan. Cosmopolitan România au decis să posteze pozele pe profilul lor de instagram, iar revista Trend Prive Magazine ne-au preluat si ei editorialul, pe care l-am numit "Altitude Expedition".

Tot la început de an, am avut un moment de "Mințile luminate gândesc la fel" cu Cristina Oltean, o prietenă bună și unul din modelele mele preferate - de mult îmi doream să îi fac un test foto, niște portrete simple, intime, personale, dar îmi era oarecum jenă să o abordez doar pentru atât - ea fiind un model internațional, cu job-uri mari. Vă dați seama cât am fost de fericită când mi-a scris chiar ea ca să facem poze. Zis și făcut! A ieșit un set tare drag mie.

Pe Alina am avut norocul să o surprind într-un cadru mai intim, la ea acasă, după ce fetele de la Mhendi Henna Cluj i-au făcut un tatuaj henna.

Luna februarie a venit cu o surpriză foarte plăcută - Dragoș Liss de la Vestige Centre Ville a câștigat concursul organizat de revista Estetica, prin urmare alături de el, Lidia Gligor, Diana Flore și Elena Neamțu am realizat o ședință foto pentru coperta revistei - my first cover! În continuare sunt foarte mândră de această realizare, iar cu Dragoș am colaborat la multe ședințe foto de atunci încolo.

Despre colaborarea mea cu Fica Bălăncan v-am tot povestit - she's my soulmate, my best friend, my muse - iar în martie am colaborat încă o dată cu brandul nostru drag, Stefanel, pentru un editorial cu piese din colecția lor Spring Summer 2016. Pe lângă faptul că sunt foarte mândră de rezultat, a și fost o zi tare frumoasă - a roadtrip with my best friend, în care am împărțit cele mai îngrozitoare snacks-uri, ne-am pierdut de câteva ori pe drum și am povestit despre tot și toate.

Următorul editorial la care țin foarte mult s-a întâmplat în luna aprilie. Am conceput acest shooting împreună cu buna mea prietenă, designerul Ingrid Teodosiu. Diana Dalban ni s-a părut modelul perfect, așa că am chemat-o din Timișoara (și cât mă bucur că a venit). Flavia Silaghi ne-a ajutat cu machiajul, iar Răzvan Săbău s-a ocupat de păr. Am scris și o postare despre cum a decurs acest shooting - o puteți citi aici.

În ziua de după acest shooting, am băut o cafea împreună cu Ingrid și Diana și am făcut câteva poze la mine acasă. Ședințele foto de acest gen sunt preferatele mele - intime, cozy, relaxed.

Împreună cu o altă domnișoară designer extrem de talentată, Andrea Szanto, și cu frumoasa mea Cristina Oltean am realizat un shooting pentru colecția ei de haine, Cycle in Style. De păr s-a ocupat Dragoș Liss, iar machiajul a fost realizat de Oana Pinte, amândoi de la Vestige Centre Ville.

Tot în primăvară am realizat campania Spring Summer pentru dragii mei clienți La Donna - cu care am lucrat și de care m-am apropiat atât de mult încât să consider că fac parte din familie. Modele au fost Andra Buicu și Fica Balancan, iar de machiaj și păr s-a ocupat Miha Fărăgău.

Să o fotografiez pe Raluca Moș era o veche dorință de-a mea, iar prin intermediul dragei mele Flavia Silaghi, aceasta s-a îndeplinit și am avut ocazia să facem o ședință foto, cu styling realizat de Ingrid Teodosiu.

Vara a venit cu o nouă colaborare cu brandul Moja - Alina Ceușan a realizat încă o colecție alături de ei, pe care am fotografiat-o în cadrul festivalului Electric Castle. 

Într-o zi caldă de vară am fotografiat campania Spring summer 2017 Ingrid Teodosiu. Modele au fost Fica Bălăncan și Raluca Felezeu, de păr s-a ocupat Dragoș Liss, iar machiajul l-a realizat Ami Cristea.

Alături de Maia Filip de la MRA Models am realizat o campanie pentru Inga Bragaru, cu părul realizat de Dragoș Liss și machiajul de Oana Pinte.

Cu siguranță că toate shootingurile din acest an sunt speciale pentru mine, dar acesta chiar ocupă un loc în sufletul meu. Echipa a fost una perfectă: Fica și Ioana Timoce (o frumusețe de fată, pe care abia aștept să o revăd) ca modele, Flavia Silaghi ca make-up artist, Dragoș Liss ca hairstylist. Rochiile au fost create de Romana Urmanczi, iar accesoriile de Katerini Mou. Sora mea, Mădălina Bucur s-a ocupat de setting design-prima noastră colaborare de acest fel (also, future brides, check out her facebook page and thank me later). Eu, Bogdan, Mădă, Fica, Ioana și Dragoș am plecat la Oradea de dimineață pentru shooting-Mădă transportând, printre altele, o canapea de-a Alinei Ceușan în mașină. Prin Gilău (la vreo 20 de minute de Cluj) ne-am dat seama că...uitasem rochiile pentru shooting, așa că a trebuit să ne întoarcem după ele și am ajuns destul de târziu la locație. A fost o zi lungă și grea, și mulțumesc din suflet echipei mele for putting up with me. Rezultatul final a fost un editorial preluat de Elegant Magazine chiar pe copertă, iar una din fotografii o puteți admira zilele astea prin Polus și pe Eroilor, fiind imaginea evenimentului Nuntă la Palat.

 

Toamna a venit cu o colaborare frumoasă: fabuloasele au venit la Cluj, și împreună cu ele am realizat un shooting pentru noul parfum Chanel. Sora mea ne-a ajutat din nou cu setting-ul, am umplut mașina de obiecte (inclusiv bicicleta ei), le-am înghesuit pe Diana și Alina înăuntru și am pornit spre un deal în apropiere. Nu știu sigur cum am încăput 4 fete în mașina deja plină, dar rezultatul cu siguranță a meritat:

Împreună cu my dream team, Fica și Ingrid am realizat o ședință foto pentru evenimentul Galeria de Stil, în parteneriat cu Vestige Centre Ville - Ioana Todoran (hairstyle) și Oana Pinte (make-up).

Tot cam pe atunci, într-o zi primesc un sms de la Alina Ceușan: "Ce zici, ai fi available pentru un shooting luni noaptea pe la ora 2?" și fiind vorba de ea, am fost surprinzător de puțin surprinsă. Așa că într-o noapte foarte târzie (sau o dimineață extrem de devreme) de octombrie, noi fotografiam campania Lee Cooper.

În ultima parte a anului am fotografiat campania Fall-Winter a brandului despre care v-am mai povestit, La Donna. De styling s-a ocupat din nou duo-ul meu magic Flavia Silaghi + Dragoș Liss, iar model mi-a fost Nelia Porut, a new face în portofoliul meu, o fată superbă cu care m-am înțeles perfect încă de la primele cuvinte (și înjurături din aeroport).

Decembrie a fost o lună extrem de productivă-nu postez aici nici jumătate din câte poze am făcut-dar în cea mai caldă și plăcută zi a lunii am trezit-o de dimineață pe Cristina Oltean, am dus-o la echipa Vestige-Dragoș și Oana Pinte, am împachetat împreună cu Ingrid câteva ținute și am pornit într-un roadtrip împreună cu Vlad Berte, iubitul lui Ingrid (și un instagrammer extrem de talentat) într-un roadtrip. Din păcate, nu vă pot arăta încă editorialul pe care l-am realizat - va fi publicat în luna februarie în Mith Magazine - dar vă arăt câteva poze behind the scenes din ziua noastră însorită și relaxantă:

L-am însoțit pe Bogdan într-o excursie la București, unde m-am întâlnit cu Nelia și am făcut câteva poze, just for the fun of it. Machiajul l-a realizat Cecilia Rentea, iar de părul Neliei s-a ocupat Alex Sârghe.

Testul foto cu frumoasa Bianca Micula a marcat finalul anului 2016. Tot împreună cu ea am realizat și un scurt video. Echipa de styling a fost compusă de Ami Cristea, Dragoș Liss, Ingrid Teodosiu.

Photo test with Bianca M. Styling by Ingrid Teodosiu Make-up by Ami Cristea Hair by Dragos Liss, Vestige Centre Ville Photography & video by Anca Cheregi

Cam acesta a fost - more or less - anul meu fotografic. Sunt curioasă - care ședință foto va place cel mai mult?

Love,

Anca Cheregi4 Comments