Behind the scenes - "Full Bloom" for Ellements Magazine

În cazul în care crede cineva că ședințele foto cu mine sunt all fun and games, vă povestesc puțin despre un shooting tare drag mie, dar care a avut loc în ceea ce numesc one of those days – atunci când nimic nu merge cum trebuie și ai parte de cele mai ciudate accidente.

Planificasem de multă vreme ședința asta foto împreună cu Ingrid, designer vestimentar și bună prietenă. Diana mi s-a părut că se încadrează perfect în personajul pe care îl căutam, așa că i-am scris și am aranjat cu ea să vină din Timișoara. Restul echipei era deja stabilit – draga mea Flavia ca make-up artist și prietenul nostru Răzvan urma să se ocupe de hairstyling.

Cumva în tot procesul ăsta de planificare și discuții, aveam un moodboard, aveam model, idei, totul în afară de... locație. Diana urma să vină din Timișoara cu trenul, și noi încă nu aveam locația stabilită. Știam o livadă cu pomi albi înfloriți, dar voiam neapărat și ceva roz (pentru că ce haz mai are viața dacă nu o și complici cât de tare poți). Prin urmare, în dimineața ședinței foto, în timp ce Diana îmi scria că întârzie trenul, eu și Bogdan ne plimbam prin împrejurimile Clujului cu mașina, căutând un afurisit de copac roz. L-am căutat peste tot și am găsit orice altceva. Aproape că ne dădusem bătuți când am aflat că trenul Dianei avea întârziere și mai mare, și mergând spre Polus să mâncăm ceva după atâta umblătură am descoperit....fix o insulă în mijlocul traficului, plină cu copăcei roz minunați. Bun. Aveam locație. Cam în mijlocul traficului, dar fie, o să ne descurcăm.

Totuși, Diana numai nu venea și trenul întârzia tot mai mult. După vreo 5 telefoane la gară și câteva mesaje către Flavia, am cules-o pe Diana de la gară (și nu pot să îmi descriu admirația față de fata asta care arăta la fel de frumoasă după vreo 6 ore pe tren, nemachiată și trezită cu noaptea în cap). Flavia și-a făcut munca în doi timpi și trei mișcări, așa încât am ajuns acasă la Ingrid în sfârșit, pe la ora 3 după-amiaza, pentru ca Răzvan să se ocupe de părul Dianei și să pornim odată să facem pozele alea că se duce soarele. Atâta doar că era one of those days, v-am spus, și bineînțeles că pe când Răzvan era la jumătatea ondulării șuvițelor a avut loc o pană de curent în apartament, prin urmare adio ondulator și adio fier de călcat.

Fiind deja în oarecare criză de timp, am ales să mergem așa cum suntem – toată lumea în mașină și rapid, la locație. Printre camioane care treceau și ne claxonau, cu Ingrid pe care o lua vântul cu blenda în mână și Diana care cădea de pe scară, am reușit câteva cadre ok la copăceii roz afurisiți și am decis să mergem mai departe. Cu o scurtă oprire la sala polivalentă, am continuat la livadă (îți mulțumesc, Bogdan, că ne-ai dus, adus, ajutat și tolerat), unde am prins cel mai frumos golden hour și apus. În tot răul și-un bine – când pozezi până seara măcar ai parte de un apus frumos. 

Ingrid bătută de vânt, Diana foarte stabilă (or not...) pe scară, și eu speriată de mașini, ploaie și catastrofe naturale.

Ingrid bătută de vânt, Diana foarte stabilă (or not...) pe scară, și eu speriată de mașini, ploaie și catastrofe naturale.

Până la urmă s-a terminat bine. Editorialul a fost publicat de Ellements Magazine și noi ne-am împrietenit cu Diana, iar ziua s-a încheiat cu cina la Camino cu fetele și Bogdan.

Concluzia zilei: se ia un pom roz, dacă ai de unde. Se adaugă un model...care nu mai ajunge.  Apelăm la un hairstylist... care rămâne fără curent. Și un designer, care încă mai coase și calcă haine cu jumătate de oră înaintea shootingului – un început pe cinste. Suficient cât să facă această ședință una din preferatele mele, tocmai pentru că știu cât ne-am străduit toți ca să iasă bine. Și dacă e ceva care să unească o echipă, sunt catastrofele neprevăzute.

 

La finalul zilei, tot ce vrei să faci e să stai jos, cu sau fără aparat foto în mână...

La finalul zilei, tot ce vrei să faci e să stai jos, cu sau fără aparat foto în mână...

 Mulțumiri:

 Designer: Ingrid Teodosiu

 Model: Diana Dalban

 Make-up artist: Flavia Silaghi

 Hairstylist: Răzvan Săbău

 Assistant: Bogdan Pop

Love,